Мангольд — овочева культура, яка порівняно недавно стала набирати популярність, хоча відомо про неї не одне століття. Мангольд або листовий буряк вирощується з насіння. Культивується даний сорт у відкритому ґрунті. Рослини виростають висотою 50 см і використовуються для свіжого споживання. У листі мангольду набагато більше корисних речовин і вітамінів, ніж у звичайному буряку. Вирощувати сорт рекомендується ранньою весною, коли організм відчуває авітаміноз. У кулінарії листя мангольду використовують для прикрашення страв, додають у салати, тушкують.
Особливості вирощування
Насіння можна посіяти відразу у відкритий ґрунт, заглибивши його на 2–3 см у ґрунт. Проводити посів можна вже на початку квітня, з огляду на погодні умови конкретного регіону. Зростає мангольд на ґрунті нейтральній кислотності, а також в умовах повного освітлення. При нестачі світла рослини призупиняють ріст, а в листі накопичуються нітрати. Догляд за рослинами нескладний: треба забезпечити рясне зволоження, але без застою води, рихлити ґрунт, видаляти бур'яни. Відзивається мангольд і на підживлення. Насіння можна висівати і на розсаду — проводити процедуру можна з середини березня.
Основні | |
---|---|
Виробник | Hem Zaden |
Країна виробник | Голландія |
Додаткові характеристики | |
Вага | 1 г |
- Ціна: 15 ₴