Любисток – духмяний холодостійкий багаторічник, росте великим кущиком до 120-160 см. Цвіте на другий рік скромними світло-жовтими квітами.
Любисток - одна з кращих пряно-смакових рослин, адже всі його частини ароматні й корисні.
Свіже зелене листя й стебло поєднує в собі присмаки анісу та селери, його додають у корисні салати й приправи до самих різноманітних страв. Насіння використовують як суху спецію. Відвари любистку лікують запалення й очищують організм.
Яскрава зелень любистку прикрашає бордюри й городи та слугує чудовим фоном для квітів.
Сійте любисток у відкритий вологий родючий ґрунт рано навесні або наприкінці літа на глибину до 13 мм.
Покрийте землею та обережно полийте. Обирайте сонячні ділянки або напівтінь.
Сходи з’являються при температурі 11-16°С, розсаду потрібно прорідіти до 45 см одна від одної, а через 4 тижні після посіву прорідіть до 60 см. Регулярно підгодовуйте й поливайте. Листя й стебла можна збирати через 8 тижнів після посіву. Підрізання листя в червні стимулює його ріст.
Насіння достигає з червня по серпень.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Голландія |
Тип посадкового матеріалу | Насіння |
Додаткові характеристики | |
Вага | 0.1 г |
- Ціна: 22 ₴